LUKSUZ I STIL PO POVOLJNIM CENAMA – PRIRODNI DEKORATIVNI KAMEN
2 новембра, 2018

Svaka kuća ima nešto lepo u sebi, a ono što mi prvo zapazimo je svakako izgled fasade koji nam odmah privlači pažnju.

Fasada ima veoma važnu ulogu u estetici I zaštiti kuće. Ona je svakako, kada je u pitanju estetika deo koji nam prvo privuče pažnju.

Kako je poznato da se zimi u najvećem delu (čak 35%) toplote gubi na zidovima fasada je tu kako bi bila deo izolacije I kako bismo ostvarili bolju toplotnu efikasnost naše kuće. Ljudi se često odlučuju za postavljanje „demit“ fasade, jer se na taj način u toku zime čuva toplota u kući, dok je leti demit fasada funkcionalna čak toliko da može zameniti klima uređaj.

Kako bi fasada stvarno obavljala svoje uloge valjano I bez problema jako je bitno odlučiti se I kupiti najkvalitetnije materijale.

Za oblaganje zidova koristi se stiropor od 5,8 I 10cm debljine. Lepilo se koristi za lepljenje stiropora i za „utapanje“ mrežice. Za kvadratni metar potrebno je oko 4 kg lepka. Nakon postavljanja stiropora na njih se stavljaju plastične tiple koje pomažu da se ploče stiropora fiksiraju jedna uz drugu. Na kvadratni metar ide od 4 do 6 tipli. Fasadna mrežica je noseći deo fasade, koja se radi sa oko 10% preklopa sa drugom mrežicom, a potrošnja 1,1 m/m2. Ugaoni profil sa mrežicom postavlja se na ivice kuće i oko vrata i prozora. Nakon toga se nanosi poslednji, završni sloj koji može biti u različitim bojama i teksturama. Kod nas čak možete izabrati i boju koju Vi želite, a mi ćemo Vam na licu mesta napraviti kompjuterskim miksanjem boja. Završni sloj treba da ima stabilizator protiv UV zračenja koji garantuje postojanost boje. Za ukrašavanje koriste se lajsne od stirodura koje doprinose lepšem izgledu.

Kod nas u građevinskom centru možete pronaći najkvalitetnije materijale renomiranih svetskih proizvođača materijala za završene radove u građevinarstvu, kao što su: Sika, Isomat, Ceresit, Austrotherm, Weber I mnogi drugi.

Ono što se može istaći kod odabira materijala I proizvođača svakako u prvi plan ističimo Sika materijale, kao naš najprodavaniji sistem fasade.

O ostalim sistemima, kao I cenama možete pogledati u našem webshopu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *